Category: FARMAKOVIGJILENCA

Publikim EMA – Barnat që përmbajnë pseudoefedrinë

EMA konfirmon masat për të minimizuar rrezikun e efekteve anësore serioze me barnat që përmbajnë pseudoefedrinë. Komiteti i barnave për përdorim humanei EMA-s (CHMP) miratoi masat e rekomanduara…

Shkarko aplikacionin AKBPM FARMAKOVIGJILENCA

Nga anëtarësimi në Uppsala Monitoring Centre (UMC), është bërë e mundur që të ketë një mënyrë më të lehtë për të gjithë profesionistët e shëndetit dhe pacientët, për…

Raporto Për Mungesat e Barnave Në Treg

Njoftohen të gjitha subjektet farmaceutike dhe profesionistët e shëndetit që tashmë në faqen tonë web, keni mundësinë të raportoni mungesat e barnave në treg. Ky është një hap…

Agjencia Kombëtare e Barnave dhe Pajisjeve Mjekesore merr pjesë në javën Sensibilizuese #MedSafetyWeek 2023

Nga data 6 deri më 12 nëntor 2023, Agjencia Kombetare e Barnave dhe Pajisjeve Mjekesore mori pjesë në fushatën globale #MedSafetyWeek, një bashkëpunim që përfshin më shumë se…

Aplikime Online nga e-Albania

Duke filluar prej datës 20 shkurt 2023, ndryshon formati i aplikimit për Autorizim Importi për barnat e pajisura me Autorizim Tregtimi (përjashtuar barnat narkotike/psikotrope), aplikimi për Autorizim Zhdoganimi…

Shqipëria anëtare e 142-të, me të drejta të plota, e Programit Ndërkombëtar të Monitorimit të Barnave të OBSh (WHO-PIDM)

Shqipëria është konfirmuar si anëtarja e 142 e Qendrës së Monitorimit Uppsala, e cila mbështet veprimtarinë e Agjencisë Kombëtare të Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore, suporton zhvillimin e mëtejshëm…

AKBPM: Procedurat e regjistrimit të testeve serologjikë, për laboratorët jopublikë

Në zbatim të vendimit të Komitetit Teknik, përpara regjistrimit në Agjencinë Kombëtare të Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore, testet serologjike përveçse të plotësojnë kushtet e Ligjit të Pajisjeve Mjekësore…

AKBPM Pezullohet përkohësisht eksporti i barnave dhe Pajisjeve Mjekësore nga Shqipëria

Në zbatim të urdhrit të Ministri të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale nr. 131 datë 08.03.2020 “Për Ndalimin e Eksportit të Barnave dhe të Pajisjeve Mjekësore” si dhe marrjen…

Miratohet formulari i raportimit për efekte të padëshiruara për pacientët

Agjencia Kombëtare e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore ju informon mbi miratimin e formularit të raportimit për efekte të padëshiruara, për pacientët. Ky formular është një risi për sistemin e farmakovigjilencës…

Antibiotikët nuk janë karamele

Konsultohuni me mjekun dhe farmacistin tuaj për ti përdorur në mënyrën e duhur. Agjencia Kombëtare e Barnave

Njoftim mbi tërheqjen nga tregu të të gjitha prodhimeve të barnave me princip aktiv “Ranitidinë”

Në vijim të komunikimeve në lidhje me barin me lëndë aktive “Ranitidinë”pas lajmërimeve për këshillim të zëvendësimit të këtij

AKBPM njofton profesionistët e shëndetit dhe pacientët për një shtim papastërtie në barin me lëndë aktive “Ranitidinë” tablete

Në faqen zyrtare të Administratës Amerikane për Barna dhe Ushqime (FDA-Food and Drug Administration)